Sygdomme, der påvirker blæren

diseases-affecting-the-bladderInkontinens kan i nogle tilfælde skyldes forskellige sygdomme, der også påvirker blæren. Kroppen er sådan indrettet, at en lidelse kan have indflydelse på andre dele af kroppen, og det kan medføre problemer med blæren.

Der er mange mænd, der lider af forstørret prostata og en del af dem vil også kunne få problemer med blæren og dermed komme til at lide af inkontinens i perioder. Helt op til halvdelen af de mænd, der har en forstørret prostata, oplever problemer med blæren, og der kan være perioder, hvor behandling og hjælp er nødvendigt.

Patienter med diabetes (sukkersyge) kan også på sigt på grund af sygdommens alvor opleve, at sygdommen har indflydelse på blæren og dens funktioner. Det er både inkontinens, der kan blive et problem, men også hyppige blærebetændelser er noget, der kan forekomme. Derfor vil flere med diabetes opleve, at de i perioder har brug for hjælpemidler og behandling for inkontinens.

Dem, der lider af multipel sklerose (MS), vil for langt de flestes vedkommende også opleve, at deres blære og dennes funktion bliver påvirket af sygdommen, og mange mister helt evnen til at styre det. Her kan hjælpemidler være med til at give en bedre livskvalitet.

Får en person skader på rygmarven for eksempel i forbindelse med en ulykke, så kan man miste evnen til at sende signaler til for eksempel blæren, og man kan derfor ikke styre den, som man har kunnet hidtil. Det kan igen medføre, at man ikke har evnen til at tømme blæren helt, når man går på toilettet, og det er endnu et område, hvor et hjælpemiddel kan være løsningen.

Endeligt kan rygmarvsbrok på samme måde som en rygmarvsskade forringe nervernes evne til at sende signaler frem og tilbage, og det giver de samme problemer i begge tilfælde. Igen er hjælpemidler en mulighed for at forbedre livskvaliteten hos disse patienter.

Leave a Reply