Man skal selv tage det første skridt

you-have-to-take-the-first-stepProblemer har generelt det til fælles, at de ikke forsvinder af sig selv. Det gælder også inkontinens, lige meget om det er alderdomsbetinget, sygdomsbetinget eller er opstået på baggrund af en ulykke. Er det noget, man kommer til at lide af, så er det også kun en selv, der kan vælge at gøre noget ved det.

Når man får en lidelse, der er så ubehagelig og problematisk for hverdagen, så er det desværre meget nemt at spærre sig selv inde og blive asocial. Det er aldrig en løsning på noget, for det vil kun være med til at gøre det værre og gøre en trist og endnu mere utilpas på grund af inkontinensen. Det er derfor vigtigt, at man får den hjælp, der skal til.

Det kan være svært at regne ud, hvad der er det bedste hjælpemiddel i situationen, og derfor er lægelig hjælp altid første skridt på vejen. Her kan man få råd og vejledning om de hjælpemidler, der findes på markedet.

Men et andet og mindst lige så vigtigt skridt er ærlighed. Ærlighed overfor en selv, hvis der sker et uheld. Ærlighed for dem omkring en er også vigtigt. Lige som man deler så meget andet om sig selv eller fortæller om en influenza, så skal man også dele dette. Det er forståeligt og helt acceptabelt, hvis det gør en ked af det, men deler man det ikke, kan man ikke forvente større og opbakning fra familie og venner. Det vil også være lettere at planlægge sociale arrangementer, så det passer bedre til ens situation, og man vil opdage, at langt de fleste mennesker gerne vil komme en i møde. De ville heller ikke planlægge en vandretur for et familiemedlem, der var afhængig af en rollator.

Sig frem og se det i øjnene, for det er vejen mod et bedre liv.

Leave a Reply