Det er ikke flovt at få hjælp

it-is-embarrassing-to-helpSelvom det ikke er noget, som man snakker om ved middagsbordet, så er det ikke noget, man skal være flov over, hvis man skal bruge et kateder, fordi man har problemer med at holde på vandet. Det er med til at sikre livskvaliteten for mange mennesker og kan være med til at give dem en hverdag, hvor de kan have et arbejde, gå med deres venner i biografen og til mange andre sociale arrangementer, som ellers ville være umulige at kunne deltage i. Der er i de sidste mange år sket kvantespring i de hjælpemidler, der kan hjælpe, og det er noget, som alle kan få gavn af.

Med de rette hjælpe midler er det meget lettere at leve et normalt liv og være med til alt det, som ens venner og familie også deltager i. Det må ikke være et tabu, at man kan få hjælp til de ting, som plager i hverdagen, der er jo ingen som kigger skævt til en, som bruger en krykke eller en stok, og dette er ikke anderledes. Det er et hjælpemiddel, som kan sikre, at man har en hverdag, som ikke er begrænset af et mindre handicap, og noget som ikke burde begrænse en i løbet af hverdagen, når der er hjælp at få, som kan sikre, at hverdagen kan være så normal som mulig.

Det er måske ikke noget, som er let at henvende sig til lægen og bede om hjælp til, men det er noget, som lægen er vant til, og der er intet pinligt at bede om hjælp til at få en hverdag, som er så normal, som den kan blive med inkontinens. Det handler jo om at få en hverdag, som er så fuld af kvalitet som mulig, og det er ikke så svært, som mange går og tror. Hjælpen er ikke langt væk, og det er bare at bede om at få hjælpen og igen tage ansvaret for egen trivsel.

Leave a Reply