At kende og erkende problemet

to-know-and-recognize-the-problemDet, ikke at kunne holde på vandet, er for rigtig mange et stort problem i deres hverdag. Selvtilliden får et knæk af de helt store, og det er ikke muligt at være helt den samme person som tidligere. Hele tiden er der den bagtanke, der fortæller en, at det kan ske når som helst, og man kan ikke længere styre det, som alle andre kan.

Der er mange, der isolerer sig, og som heller ikke tilbyder deres nærmeste den samme nærhed om omsorg, fordi inkontinensen kommer til at fylde hele deres vågne tid. Derfor er erkendelsen af, at det ikke er, som det skal være, meget klar og tydelig for alle, der lider af dette, lige meget hvad årsagen så en måtte være. Det kan for de fleste ske når som helst, og det er derfor åbenlyst, at der er et problem. Det næste skridt er derfor at lære det at kende og få en forståelse for, hvad det egentlig er for et problem, så der kan gøres noget ved det, så man kan få sit gamle liv tilbage.

Viden om årsager og løsninger er derfor et nøgleord, og det er mindst lige så vigtigt at sørge for, at det ikke bliver et tabu i hverdagen. Det er vigtigt at dele det med sine nærmeste, så de ved hvorfor, man ikke længere er sit glade og vanlige selv. Det kan føles pinligt at skulle sige højt og fortælle til dem, som man elsker mest, men hellere fortælle sandheden end at lade være.

Samtidig vil man altid blive taget alvorligt i sundhedsvæsenet, hvor man ikke kun vil møde forståelse, men også vil kunne få hjælp til at få de hjælpemidler, der er helt rigtigt i den givne situation. Det kan være, der først skal en diagnose til, men derfra er der hjælp at hente.

Leave a Reply